5 TIPS FOR Å VELGE RIKTIG KATTEMAT

5 TIPS FOR Å VELGE RIKTIG KATTEMAT

Synes du det er vanskelig å velge mellom tørrfôr, ferskfôr og våtfôr. Og hva med fôrmerke?

Katter har også behov for et sunt og næringsrikt kosthold. De har dessuten et helt annet ernæringsbehov enn hunder og mennesker.  Tenk også på kattens aktvitetsnivå og livsstadium når du velger fôr. En innekatt trenger for eksempel mer lettfordøyelig mat enn en utekatt, mens en senior katt har andre behov enn en ung voksen katt. 

1. KATTEMAT FOR SYN OG HJERTE

Taurin er en livsnødvendig aminosyre som er viktig for kattens syn og hjerte. Katter kan ikke produsere taurin selv, men stoffet finnes naturlig i kjøtt. Derfor er det viktig å velge kattemat som inneholder animalske produkter. 

2. VELG KATTEMAT MED MYE PROTEIN

Katter er jegere og kjøttetere av natur. Et byttedyr inneholder ca. 50–60 prosent protein, og derfor trenger katten et fôr med høyt proteininnhold. Det er vanlig at noen katter er sensitive eller allergiske mot korn, og da passer det godt med et kornfritt fôr. La smak og behov avgjøre. Tips: Kattunger har ofte litt mer sensitiv mage, og da er det bedre med litt mer lettfordøyelig mat som fugl og fisk, enn for eksempel storfe eller svin.

3. KOMBINÉR TØRR OG VÅT KATTEMAT

I det fri får katten i seg det meste av væsken fra byttedyr. Derfor bør du variere mellom å gi våtfor og tørrfôr til tamkatten. Ikke glem å sørge for at katten alltid har fri tilgang til vann. Er katten din dårlig til å drikke vann, prøv en drikkefontene. Vann i bevegelse er mye mer spennende! Eller så enkelt som å la katten drikke fra springen. 

4. ALLTID TILGANG PÅ MAT

I motsetning til hunder, har katter behov for kontinuertlig tilgang på mat. Katter er småspiste og spiser heller ikke lenge av gangen, ofte kan de spise opptil 16 ganger i løpet av en dag. 

5. BONUS – DET LILLE EKSTRA!

Kattegodbiter er perfekt som belønning, aktivisering eller fôrtilskudd. De inneholder dessuten viktige vitaminer og næringsstoffer. Perfekt lørdagskos for katten før den skal ta fatt på en ny katteuke. Mjau!