Om oss

VÅR HISTORIE

Labb har siden lanseringen i 1996 blitt markedsleder i Norge på tørrfôr til hund. Felleskjøpet har gjennom mer enn 100 år utviklet seg til å bli en betydelig aktør innen fôr- og næringsmiddelindustri i Norge. Utvikling og produksjon av kjæledyrfôr er derfor en hjertesak og et naturlig og viktig satsningsområde som det fokuseres sterkt på.

En våken stab med kunnskapsrike medarbeidere følger med på trender i markedet, både nasjonalt og internasjonalt og overveie nøye tilbakemeldinger fra markedet slik at vi hele tiden ligger i forkant når det kommer til kvalitet og utvikling av våre produkter.

FORSKNING OG PRODUKTUTVIKLING

Det satses betydelige midler på produktutvikling organisert gjennom Felleskjøpet Fôrutvikling, som er Felleskjøpenes eget forsknings- og utviklingsselskap. Gjennom vår FoU-virksomhet og nære kontakt med nasjonale og internasjonale forskningsmiljøer, skapes en svært høy faglig kompetanse. Denne kunnskapen tas raskt i bruk slik at Labb til enhver tid er oppdatert med ny kunnskap.

God kontakt med markedet gjør at vi er handlekraftige og beslutningsdyktige når det gjelder å ta i bruk erfaringer, ny forskning og teknologi for å forbedre produktene våre.

HVA KJENNETEGNER LABB

Labb er Felleskjøpets store stolthet og ett av de viktigste produktene vi har i butikkene våre. Labb er en enkel og lett forståelig produktserie, med varianter som passer alle livsfaser og aktivitetsnivå. Sortimentet er smalt, men komplett og er et naturlig fôr tilpasset kvalitetsbevisste norske hunder og katter.

Norskprodusert og GMOfritt

Labb tørrfôr produseres i Norge, med norske råvarer. Avansert produksjonsteknologi, nøye kvalitetskontroll av råvarer og kort vei fra produksjon til marked, gjør Labb til det ferskeste tørrfôret på det norske markedet. Labb tørrfôr produseres ved Felleskjøpets fabrikker i Vaksdal ved Bergen og i Stavanger. Det er stort fokus på at alle råvarer skal være så norske som mulig og vi er stolte over den svært høye andelen av norske råvarer. Våre proteinkilder fra kylling og fisk er selvsagt også norske. Norge har svært strenge offentlig kvalitetskrav til fôr og det er derfor absolutt bulltoleranse for salmonella og genmodifiserte råvarer.

Kortreist, miljøvennlig og bærekraftig

Labb er å regne som «lokal mat». Vi bruker bærekraftige råvarer og har svært kort vei fra produksjon til forbruker. Med vårt norskproduserte fôr reduserer vi transportstrekningene, ikke bare fra fabrikk til lager og butikk, men også ved å bruke norske råvarer. Med dette er vi med på å redusere utslipp av klimagasser og generell miljøbelastning.

Med bærekraftige råvarer mener vi blant annet restråstoff fra Bioco, som er fôrets proteinkilde. Dette er avskjær fra deres daglige produksjon til humanforbruk, der vi får overskuddet og «gjenvinner» det til hundefôr. Det er miljøvennlig, minsker matsvinn og gir Labb en svært høy kvalitet på proteinkilden.

Smaklighet

Hunder og katter er følsomme når det kommer til lukt og smak, og spesielt katter. Labb har stort fokus på å ha høy smakelighet på fôret, slik at fôret også er å foretrekke av de firbente. Den korte produksjons- og logistikktiden, som er med på å gi det uvanlig ferske tørrfôret den gode smaken. Det er heller ikke behov for å tilsette kunstige konserveringsmidler.

Høy proteinfordøyelighet

Riktig proteintilførsel er viktig og Labb har et høyt innhold av fordøyelig protein og aminosyrer som er ideelt for hunden og katten i ulikelivsstadier. Proteinet i Labb er av animalsk og marin opprinnelse med høy biologisk verdi. Proteinnivået i de ulike variantene gir riktig tilførsel av livsviktige aminosyrer og er tilpasset hunden og kattens ulike behov.

Fokus på kvalitet

I Labb bruker vi størst mulig grad norske råvarer med høy ernæringsmessig kvalitet. Labb testes kontinuerlig på ulike hunderaser med ulikt aktivitetsnivå og livsstadier. Videre blir både råvarer og ferdig fôr stadig testet med hensyn til fordøyelighet ved Universitetet for miljø og biovitenskap på Ås. Når du velger Labb kan du være trygg på at du får et kvalitetsfôr som utvikles og forbedres i takt med vitenskapen. Labb selges i ditt nærmiljø fra mer enn 100 av Felleskjøpet sine butikker, fra Tana i nord til Mandal i sør.

God fettkvalitet

I Labb bruker vi smakelig kyllingfett og lakseolje av beste kvalitet. Fettkvalitet og innholdet av de såkalte omega-3 fettsyrene er nøye kontrollert i Labb. Forholdet mellom omega-3 og omega-6 fettsyrene balanseres nøyaktig, samtidig som innholdet av de livsviktige fettsyrene EPA og DHA har ekstra fokus. Høyt innhold av antioksidantene vitamin E og C sammen med gode fettsyrer fra norsk lakseolje, vil bidra til fin pels og hud samt generelt god helse.