FAKTA OM LABB KATT

Labb Katt Artikkel Om Labb Katt.

FAKTA OM LABB KATT

I denne artikkelen forsøker vi å forklare hva som er spesielt med Labb Katt.

Produsert i Norge med norske ikke-GMO råvarer

Kort veg fra produksjon til forbruker gjør at fôret til enhver tid er ferskt. Dermed bevares den gode smaken og en unngår å bruke unødige konserveringsmidler. Labb Katt har svært høy andel norske råvarer og kylling og laks er de viktigste proteinkildene. Alle proteinråvarene vi bruker i Labb Katt er av norsk opprinnelse. Norge har strenge offentlig kvalitetskrav til råvarer til fôr. I tillegg har vi strenge interne kvalitetskrav. Eksempler er nulltoleranse for salmonella og genmodifiserte råvarer.

Kortreist, miljøvennlig og bærekraftig

Med norske bærekraftige råvarer og kort veg fra produksjon til bruker, er Labb Katt «lokal mat». En unngår transport over store avstander både på råvarer og ferdig fôr noe som bidrar til redusert utslipp av klimagasser og generelle miljøbelastninger.

Idealprotein og høy fordøyelighet

Katter har høyt proteinbehov og god evne til å utnytte protein som næringsstoff og spesiell evne til å omdanne protein til energi. I Labb Katt er proteininnhold tilpasset kattens fysiologiske behov – verken for mye eller for lite. Idealprotein vil si at proteinkvaliteten og aminosyreinnholdet er tilpasset kattens behov i ulike livsfaser – som hånd i hanske. Dermed unngå både underskudd og overskudd av enkelte aminosyrer.

Spesielle forhold ved Labb Katt

90% av proteinet i Labb Katt er animalsk (kylling) og marint (laks) protein:

  • Tilsvarer 70 – 80 % ferskt kyllingkjøtt
  • Tilsvarer 25 – 30 % fersk laks

Fôret inneholder ikke vegetabilske proteinråvarer (eks. soyaprotein, maisgluten).

Meget høy proteinfordøyelighet (80 – 83 %):

  • Det er veldig få andre kattemat-typer som har proteinfordøyelighet på over 80%
  • Dette gjør at vi i Labb Katt kan ha et moderat/lavere innhold av protein enn konkurrerende fôrtyper – men likevel dekke kattens behov
  • Videre gir dette reduserte mengder ufordøyd protein i tarmen slik at det blir mindre protein som kan fungere som næringsstoff for vekst av uønskede bakterier – dermed mindre fare for diare
  • Mindre ufordøyd protein i fordøyelseskanalen reduserer faren for diare og andre fordøyelsesforstyrrelser, videre gir det mindre lukt av avføringen

Idealprotein tilpasset kattens fysiologiske behov – verken for mye eller for lite:

  • Idealprotein vil si at proteinkvaliteten og aminosyreinnholdet er tilpasset kattens behov i ulike livsfaser – som hånd i hanske. Dermed unngå både underskudd og overskudd av enkelte aminosyrer.
  • Underdekning av protein kan gi redusert vekst og utvikling hos for eksempel kattunger. Men overforsyning av protein kan også være uheldig. Dette fordi overskuddsprotein omdannes til urinstoff som må skilles ut via urin. Dette er en belastning for nyrer og urinveger og kan øker risikoen for urinstein og urinvegslidelse.

Hva kjennetegner Labb Katt

Smakelighet

Katter er generelt svært kresne og derfor er matens smak og lukt viktig. Labb Katt tilfredsstiller disse kravene. Dette skyldes at vi bare bruker ferske råvarer med høy kvalitet og at det er kort vei fra produksjon til utsalgssted. Kunstige smakstilsetninger brukes ikke og derfor er den gode smakeligheten et mål på Labb Katt sin ferskhet og kvalitet.

Høy biologisk verdi på proteinet

Nok og riktig proteintilførsel er viktig for katten og Labb Katt har et innhold av fordøyelig protein og aminosyrer som er ideelt for katten i ulike livsstadier. Proteinet i Labb Katt er av animalsk og marin opprinnelse med høy biologisk verdi. Dermed oppnås riktig tilførsel av livsviktige aminosyrer som taurin og arginin – begge spesielt viktige for katten på grunn av syn, hjertefunksjon og stoffskifte.

Hydrolysert kylling og lakseprotein

Hydrolysert protein består av frie aminosyrer og korte peptider. Dermed er proteinet ekstremt godt fordøyelig. Videre er faren for allergiske reaksjoner svært lav på grunn av lavt innhold av store proteiner som kan oppfattes som allergener.

Vitaminer og mineraler i riktige mengder

Katter har et spesielt høyt behov for vitamin A, samt noen B-vitaminer som for eksempel Tiamin og Niacin. For å unngå urinstein og urinveislidelser er innhold og forhold mellom kalsium og fosfor, samt innhold av magnesium viktig. Dette er tatt hensyn til i alle Labb Katt-blandingene.

Beta-glukaner for immunforsvaret

M-Glukan er utviklet i Norge og er et naturlig produkt som kan stimulere kattens immunforsvar og fremme god helse. M-glukan er basert på beta-glukaner fra gjær og inngår i de fleste Labb Katt blandingene.

Kostfiber for god tarmhelse og mot hårballer

FOS – frukto-oligosakkarider er kostfiber og blir også kalt et ”prebioticum”. FOS er positivt ved at det kan fremme vekst og etablering av ”gode bakterier og mikrober” i fordøyelseskanalen. Dermed oppnås bedre tarmhelse og katten blir mindre utsatt for fordøyelsesforstyrrelser. FOS inngår i alle Labb Katt blandingene sammen med andre fiberfraksjoner som reduserer problemer med hårballer.

Naturlig Glukosamin fra Calanus finmarcicus (Raudåte)

I Labb Katt er det et høyt innhold av glukosamin fra minikrepsdyret Calanus finmarcicus (Raudåte) som finnes og i store mengder i Norskehavet. Glukosamin inngår i brusk og bindevev i blant annet ledd. Ekstra tilførsel av glukosamin kan forebygge leddlidelser og leddsmerter.

Natulig kondroitin fra kylling og laks

Kondroitin finnes også naturlig i alle typer brusk. Kondroitin sammen med glukosamin kan bidra til bedre ledd- og beinhelse inngår i alle de ulike Labb Katt -blandingene.

Norsk fiskeeolje for omega-3 og EPA og DHA tilførsel

Både vi mennesker og katter trenger både omega-3- og omega-6-fettsyrer for god helse. Det ideelle forholdet mellom omega-3- og omega-6 er 1 : 5 Katter mangler delvis enzymer som kan omdanne vegetabilske omega-3 fettsyrer til de livsviktige fettsyrene docosaheksaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA). Via fiskeoljen i Labb Katt får katten direkte tilført riktige mengder med EPA og DHA som er viktig for forebygging av blant annet hjerte og karsykdommer. Disse fettsyrene kan også hjelpe mot leddgikt, lindre smerter, reduserer stivhet i leddene og er videre bra for et godt syn og god pels- og hudkvalitet.

Taurin

Taurin er ei livsviktig aminosyre som finnes bare i animalske og marine råvarer. De fleste dyr produserer taurin fra andre aminosyrer, men katter har dårlig evne til dette og må ha tilførsel via maten. Labb Katt har høyt innhold av taurin som bidrar til et sunt hjerte, godt syn og god fordøyelse og fruktbarhet.

Labb Kattinneholder naturlige antioksidanter

De naturlige antioksidantene er vitamin E og astaxhantin fra norsk laks som er en av de sterkeste antioksidantene som finnes.